Cégtörténet

A United Technology Alliance 2007-ben alakult szakmai tulajdonosokkal és menedzsmenttel, majd röviddel ezután felvásárolta a piac egy meghatározó szereplőjének szoftverfejlesztő üzletágát. Ez alapozta meg a társaság szakmai munkáját, valamint a szoftverfejlesztési tudásbázisát is.

A 2009-es évtől komoly erőkkel veszünk részt a biztonságtechnikai fejlesztésekben, UniAlarm Dispatcher termékcsaládunk pedig kifejezetten egyedülálló a hatósági átjelzéstechnikában - több hazai és külföldi tűzoltóságon is bevezetésre került. Az EN54-21 minősítés mellett megfelel a legmagasabb biztonságtechnikai követelményeket támasztó német VdS szabványoknak is.

2013-ban készült el Universal Device Management megoldásunk, mellyel az ipari automatizálás régebbi PLC és HMI eszközei kezelhetőek hálózatosan. Ezzel megkezdődött ipari automatizálási szerepvállalásunk is, mely azóta jelentős és komoly ügyfélkörrel rendelkezik. Szintén ebben az évben kezdődött UniTrack vonalkódos ipari nyomkövető rendszerünk fejlesztése, mely moduláris és vezeték nélküli megoldást kínál a gyártott alkatrészek teljes körű történetének rögzítésére.

2015-ben megkezdődött épület automatizálási tevékenységünk, mely ipari tapasztalataink alapján alapvetően irodaházak, csarnokok és üzemi létesítmények részére kínál intelligens és energiatakarékos megoldásokat. Szintén ebben az évben elkészült saját fejlesztési központunk is.

2016-ban két piacvezető cseh PLC és épület automatizálási cég (ENIKA és AMiT) kizárólagos magyarországi képviselete lettünk, ezen kívül megállapodást kötöttünk az ABB Electro Praga szerelvények forgalmazására is, mellyel egy komplett intelligens épületi megoldást tudunk nyújtani partnereink részére. Szintén ebben az évben elkészült saját fejlesztésű UniAlarm Fire IP biztonságtechnikai átjelző modulunk is, mely a világ első LoRaWAN technológiával szerelt tűzátjelző eszköze.

2019-ben megkezdődött Linda Smart Vision SCADA és ipari és közületi adatpont felügyeleti és riasztási rendszerünk fejlesztése, mely embedded célhardware-en és adatközpontban is skálázható működést biztosít. A rendszer már induláskor tartalmazza a főbb ipari protokollokat, valamint az ENIKA.cz vállalattal együttműködve a 868Mhz-es Poseidon vezeték nélküli adatátvitelt is.

2020-ban a pandémia ellenére is több nemzetközi vevőnk részére tudtunk ipari megoldásokat kínálni akár helyszíni jelenlét nélkül is, így pl. az olasz ABB részére nyújtottunk gyártósori migrációs megoldást kizárólag VPN-en és távoli videós elérés segítségével. Szinten sikerrel zárult a Doosan (Volta) részére nyújtott környei vegyszertároló irányítástechnikai fejlesztési projektünk is.

2023 év elején Linda rendszerünket, valamint a teljes épület automatizálási üzletágunkat egy új spin-off társaságba apportáltuk, így alakult meg a Linda Smart Technologies Zrt. Az organikus növekedés biztosítása, valamint az EU-s piacok elérését célozva megkezdődtek a tárgyalások tőkebevonási lehetőségekről is.